[lsft_horizontal_flags]
ПАНАИР В КАНТОН
ПЪТУВАНЕ ДО КИТАЙ
ИНФОРМАЦИЯ

DHL пратки от Китай

Въпреки мнението, че услугите на DHL са скъпи, ние препоръчваме да се използва при изпращането на мостри и колети до 45 килограма. Ние сме дългогодишни партньори, затова Вие ще се възползвате с до 50% отстъпка от цената на транспорта.  Транзитно време – 5 до 7 работни дни. DHL предлага услуга за бързо и експедитивно освобождаване на пратки от митница. От Китай и Хонг Конг са забранени за изпращане следните продукти: батерии, лесно запалими продукти, течности.

Когато изпращаме въздушни пратки трябва да знаем, че цената на пратката се изчислява не само по реално тегло. Трябва да се изчисли обемно тегло на всеки пакет. При изчисляване на цена се взема по-голямата стойност измежду реално и обемно тегло. Обемно тегло се използва, тъй като пространството, което една пратка може да заема на въздухоплавателно средство, може да струва повече от действителното тегло на пратка.

Обемното тегло може да изчислите: Дължина(см) x Широчина(см) x Височина(см) / 5000 = Обемно Тегло(кг)

Проследяване на DHL пратка.

Проследяване – въпроси и отговори
Бързи отговори на често задавани въпроси за DHL Експрес проследяване.

Мога ли да проверя движението на пратката си без да имам номер за проследяване?
Да, при определени условия. Ние все пак Ви съветваме да записвате номера за проследяване, а ако сте изпращач – да записвате референтния номер. Може да използвате нашата онлайн услуга за проследяване по референтния номер на изпращача.
Когато се опитам да проследя своята DHL пратка, получавам съобщение за грешка – невалидна товарителница. Защо?
Причините могат да бъдат различни. DHL Express товарителницата за услугите Time Definite е 10-цифрена (напр. 1234567890, 2345678901), затова моля, проверете номера и опитайте отново.
Когато проследявам своите международни пратки DHL Express, защо понякога се получава информация, че пратката не пътува към предвидената дестинация?
DHL периодично рециклира номерата на товарителници за пратки по оперативни причини. Понякога това води до показване на информация за две пратки, пътуващи с един и същ номер товарителница. DHL работи усилено за отстраняване на тези събития, междувременно обаче имайте предвид, че въпреки че тази информация може да бъде объркваща, вашата пратка ще се насочи към правилната дестинация и ще бъде обслужена със същото внимание, както всяка друга пратка в нашата мрежа.
Проследих пратка и получих съобщение да се свържа с DHL. Защо?
Това обикновено се случва, ако информацията, която имаме е недостатъчна, за да проследим пратката Ви. Адресът може да бъде неточен и ние да искаме разяснения или някаква друга информация. Този въпрос може да бъде решен много бързо, като се свържете с Отдел Обслужване на клиенти.
Резултатите от проследяването показват, че моите DHL пратки от Китай се движат към друго населено място, а не към първоначалното. Защо?
Дестинациите, указани за вземане и доставка на пратките са всъщност имената на офисите на DHL Express, които извършват вземането или доставката. Моля, бъдете сигурни, че Вашата пратка се доставя на местоназначението, посочено от Вас, когато сте попълнили товарителницата за Вашата пратка (и).
Като притежател на клиентски код към DHL, има ли решение за проследяване, което мога да използвам, за да получавам преглед на всички DHL пратки от Китай за моя сметка?
Да, DHL ProView е уеб-базиран инструмент за следене на пратки и уведомления, специално създаден с цел да се подобри проследяването на пратките на притежателите на DHL Express клиентски код. Моля проверете на Вашия местен DHL уеб сайт, за да разберете дали DHL ProView е достъпен във Вашата страна. В близко бъдеще услугата ще бъде достъпна във всички държави.
При проследяване на DHL пратки от Китай понякога получавам съобщение: ‘Регистрирайте се за уведомяване за тази пратка.’ Какво означава това?
За пратки, които все още не са доставени, можете да се регистрирате за известяване с SMS или по имейл за актуалните статути. Това спестява време – не е нужно да влизате непрекъснато в сайта, за да проследявате пратката.
Пратката ми има статус „Обновен митнически статус” в дестинацията, въпреки че едва е напуснала страната. Какво означава това?
Този статус означава, че в дестинацията е стартирана процедура по освобождаване. Моля, щракнете върху Още детайли (+), за да прочетете наличната допълнителна информация. Този статус Ви позволява да видите във възможно най-ранен етап дали има допълнителна информация, изисквана от митническите власти за освобождаване на пратката.
DHL пратки от Китай има надпис “Още детайли” със знак (+) до него. Какво означава това?
Ако щракнете върху знака (+) ще се появи допълнителна, по-детайлна информация за статуса на пратката Ви. Тази информация може да бъде просто потвърждение, че митническото освобождаване е приключило, но може да съдържа и по-детайлно описание на причините за задържане на пратката на Митница и/или за допълнителната информация, изисквана за освобождаване на пратката.