[lsft_horizontal_flags]
ПАНАИР В КАНТОН
ПЪТУВАНЕ ДО КИТАЙ
ИНФОРМАЦИЯ

Alibaba.com

Alibaba.com е B2B ( бизнес до бизнес) платформа за електронна търговия, свързваща милиони купувачи и доставчици по целия свят. Без значение от размера на вашия бизнес, винаги можете да намерите правилния производител, износител или търговец на едро. Нашият съвет е да прочете статията ни измами по Интернет в Китай и да бъдете внимателни, когато плащате онлайн.

В сайта ще намерите най-новите тенденции и технологии. Тук има не само китайски производители, но се продават продукти от цял свят.

В сайта ще намерите над 10 милиона продукта в повече от 45 категории. Има регистрирани милиони потребители от над 240 страни.

През 1999 година Джак Ма основава платформата. Целта му е да свърже китайските производители с чуждестранни купувачи. Компанията е изцяло частна. Главният и офис се намира в град Ханджоу, Китай.

Alibaba.com създава и платформата www.taobao.com, която е насочена към прекия потребител. В нея може да намерите над 800 милиона продукта. Тя е предназначена само за китайския пазар. Поради големия чуждестранен интерес към таобао вече има таобао агенти, които помагат на чужденците да пазаруват. Единствения български таобао агент е www.taobao.bg

През 2012 година алибаба и таобао заедно имат общ оборот от над 170 милиарда долара.