[lsft_horizontal_flags]
ПАНАИР В КАНТОН
ПЪТУВАНЕ ДО КИТАЙ
ИНФОРМАЦИЯ

Шенжен

Шенжен (Shenzhen) – център на света на електрониката, също така известен като ”Силиконовата долина” на Азия. Намира се на границата с Хонг Конг. Огромен мегаполис с население от над 14 милиона души. Според самите китайци, Shenzhen е врата между Китай и останалата част на света. Той стана един от първите специални икономически зони в Китай. В Шенжен, един от най-големите БВП на глава от населението в Китай. Тя е включена в топ три от показателя като общата стойност на износа и вноса в Китай. Шенжен граничи с Хонг Конг, и се свързва с него чрез железопътен транспорт .

Забележителности

Паркът ” Прозорец на света” е основна туристическа забележителност в Шенжен. Намира на брега на залива Шенжен и обхваща площ от 480 кв. м. Основната тема тук е културата на света. Тук има макети на известни места, пейзажи , народни обичаи и традиции , народни песни и танци от цял ​​свят . Тук ще видите много известни забележителности, като: пирамидите в Египет , американският Гранд каньон , Париж Триумфалната арка , катедралата Св. Петър на Ватикана , Тадж Махал , Операта в Сидни , Италианската Наклонената кула в Пиза . Всички те са изградени в съотношения от 01:01 , 01:05 , 01:15

Шенжен е също така известен с красивите си пясъчни плажове с кристално чиста вода.

Паркът ”Веселата долина“ се намира в района на Хуациао и обхваща площ от 350 хиляди кв.м. Инвестиционен фонд на проекта е за 800 милиона юана ( 132 милиона долара). Влакчета , водни пързалки , фантастични театрални представления , специални магазини за сувенири , ресторанти с най- вкусната храна – ще намерите тук . В парка има осем области : Испански площад, град Катун, планина на риска, острова на радостта, село Цзинкуан , гората на ШангриЛа, Залива на урагана, Брега на слънчевия свят, оригиналният воден парк в May, и т.н. В парка има повече от сто различни игри, не само за деца , но и за възрастни.

Паркът “Китай в умален вид”. Китай е първата голяма културна туристическа зона с участието на народното творчество, народни традиции, обичаи и архитектура от всички националности. Селото е от 200 хиляди кв.м. Днес в парка има 24 национални села, които въвеждат посетители за традициите и обичаите на 56 етнически групи в Китай. Тук посетителите могат да намерят всичко за богатата китайска култура.

В Шенжен има още много паркове и увеселителни зони, ботаническа, зоологическа градини и океаниум.

Маркет за електроника

Най-големия пазар в света на електрониката се намира на улица Хуа Чианг Бей (华强 北) . Ще са ви необходими най-малко две седмици за да го разгледате. Тук е възможно да се купи всичко – от евтини , но изключително функционални имитации на известни марки, до собствени разработки от китайски производители. Тук е раят за любителите на електроника, защото могат да намерят всякакви джаджи.

Улица с ресторанти ”Ба Гуа и Лу” – една от най-старите улици в града, на която има повече от 20 ресторанта . Първоначално улицата е била известна с продажбата си на змийско месо , което се приготвя в ресторанта ХуйЖи . Всеки ден тук , въпреки разстоянието от центъра на града, идват много хора за да опитат вкусните ястия.

Улица с ресторанти “Ле Юан Лу” – известна улица с ресторанти с морски дарове . Ако искате да опитате евтина, но вкусна морска храна Вие определено трябва да дойде тук. Има два вида ресторанти: закрити и открити, които се намират точно на улицата. Всички морски дарове в ресторантите са в аквариуми, така че ще можете да ги изберете . Тук те ще бъдат подготвени за вас.

Улица с китайски ресторанти “Хуа Жиа Бей” – Гуандун, Съчуан, Хунан ястия , както и японски, индийски, тайландски ястия . Освен ресторанти от различните провинции в Китай, там са и електронните пазари , универсалните магазини като ” Женски свят” и “Детски свят”, няколко бижутерски безмитни магазини, магазини за електроника SEGEM .