[lsft_horizontal_flags]
ПАНАИР В КАНТОН
ПЪТУВАНЕ ДО КИТАЙ
ИНФОРМАЦИЯ

Стоков контрол при приемане на стока

Контрол на качеството

Всички големи фирми имат собствени офиси и складове в Китай, които следят качеството и сроковете – два много важни фактора за успешен бизнес с Китай.

Всички средни и малки фирми, които пазаруват от години в Китай ползват услугите на фирми, които следят сроковете и производството на поръчаните от тях продукти и правят стоков контрол при получаване им.

Контрол на качеството или QC (QualityQontrol) е една от най-популярните услуги от страна на фирмите, работещи с китайски производители.

Независимо от колко време работите с китайски партньор, вие трябва постоянно да следите за качеството на произведените стоки.

Контрол на качеството в Китай – задължителна процедура, ако искате да получите качествен продукт.

Всички бизнесмени, които идват за първи път в Китай правят една и съща грешка. Правят проверка на качеството само на първата поръчка. При втора поръчка те се доверяват на фабриката, като се предполага, че производителя ще подходи отговорно към поръчките им. От Китай пазарува цял свят и когато фабриките знаят, че няма да има стоков контрол те не изпълняват сроковете, както и не следят качеството. Проблема е, че Ве не сте юридическо лице в Китай, съответно нямате реален договор и при проблем не можете да направите нищо. И фабриките го знаят.

Като правило, след като производителят знае, че няма контрол на качеството, клиентът получава един брак. Освен това, процентът на дефекти в една доставка може да бъде до 70-80%.

Ча-бу-дов китайския език е израз на(差不多, Ча-бу-до- «малка разлика“, „не съвсем, но почти“).

Само постоянен стоков контрол ще позволи да бъде успешно завършена сделката, да се получи точно това качество на продуктите и с тези характеристики, за които клиента е заплатил.

Какви рискове може да има, ако поръчвате без посредник в Китай:

–          Интернет е пълен с оплаквания от бизнесмени, които са направили поръчки от Китай и са направили плащане. И както често се случва китайците не изпращат стока и не връщат пари. Алибаба е много хубав уеб сайт, чрез който може да се свържете с заводи. Но също е и място, където стават най много измами. Клиентите се доверяват на златни членове на алибаба, но те не знаят че тук в Китай се става много лесно само срещу 2500$. Минимална сума срещу измамите, които правят.

–          Срок на производство – често се случва завода да забави стоката Ви, защото е получил поръчка от друг клиент, който има представител в Китай и е сключил договор с завода и следи за времето на изработка и качеството.

–          Стоков контрол – много е важно, когато се прави поръчка да се уговорят всички детайли, от цвят, материал, размер до опаковка, срок на изработка.

Как да се намалят рисковете

Има няколко общи правила за да получите качествен продукт.

–         Отделете време и ясно и подробно напишете всички необходимите характеристики на крайния продукт в договора или в заявлението (спецификация). Уточняване на всички детайли, като качеството и как трябва да изглежда крайния продукт, с фабриката няма да отнеме твърде много време, но в бъдеще ще ви спаси от спорове с производителя.

–        Преди да платите депозит трябва да се проверят изискванията за внос в България на поръчаните от Вас стоки. Много често се изискват сертификати при внос. При различните стоки има различни изисквания.

–        Извършване на контрол на качеството по време на производството.

–        Винаги да се извършва контрол на качеството на крайния продукт.

Качествени услуги за стоков контрол в Китай

Ние предлагаме услуги за контрол на качеството на всеки етап от поръчката. Компетентните специалисти внимателно ще проверяват всички необходими функции, така че можете да бъдете сигурни, че производителят ще достави качествен продукт. След като направим контрол на качеството,ние ще Ви изпратим подробен писмен доклад със снимки на резултатите от одита, при необходимост и образци на продукти.

Ние разполагаме с модернизиран, сух склад в град Гуанджоу и град Иу.

За повече информация относно контрола на качеството на продуктите изпратете Вашето запитване.