[lsft_horizontal_flags]
ПАНАИР В КАНТОН
ПЪТУВАНЕ ДО КИТАЙ
ИНФОРМАЦИЯ

Самолетни билети до Китай

Business Group Cargo организира бизнес пътуване до Китай.

Ако пътувате за първи път до Китай Ви препоръчваме да пътувате с руските или турските авиолинии.

Може да купите билети директно от техните сайтове.

Ако не искате да плащате по интернет или не знаете как, ние Ви препоръчваме да ползвате услугите на http://www.serenatravel.bg/ – проверена от нас туристическа фирма с много добри цени на самолетни билети.

Ако решите да използвате друга българска туристическа агенция, проверете я внимателно.

ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ И ВИЗОВ РЕЖИМ – Българските граждани, пътуващи за Китай, е необходимо да притежават предварително китайска виза, получена в София или в други дипломатически и консулски представителства на страната в чужбина.

От 4 април 2012 г. притежателите на служебни и дипломатически паспорти пътуват без визи.

При кандидатстване за виза са необходими: валиден задграничен паспорт, попълнен визов формуляр, две снимки, резервация за самолетен билет и хотел. За частни и бизнес посещения се изисква покана от съответния китайски гражданин или фирма.

Журналистически визи се издават след получаване на специален сертификат от компетентните китайски власти. Визи за студенти за обучение в КНР се разрешават след писмено съгласие на МО на КНР.

Необходими документи за издаване на китайска виза:

  •  покана – според изискването на Китайското посолство в България. Поканата се издава от нашата Китайска фирма;
  • резервация на самолетен билет – след уточняване на датите и предпочитана от Вас авио-компания. Самолетният билет може да заплатите и вземете от офис на Алфатур – туристическа компания, на която ние се доверяваме. Препоръчвам Ви да прочетете статията ни “измамни туристически фирми и как да се предпазим от тях”.
  • резервация на хотел – според Вашите изисквания ние можем да Ви направим резервация в 3, 4 или 5 звезден хотел. Хотела се заплаща от Вас в деня на пристигане в Китай. Предварително е добре да уточним в коя сфера е бизнеса Ви, за да Ви предложим хотел близо до местата, които ще посещавате.
  • формуляр за китайска виза – изтеглете формуляра и го попълнете. Тук може да видите упътване за попълване на Формуляра за виза за Китайската народна република
  • 2 броя цветни актуални снимки паспортен формат
  • Задграничен паспорт на гражданин на Р България, валиден 6 месеца след приключване на Вашата виза. Наличие поне на две чисти страници в паспорта;

Ако желаете да посетите Хонконг или Макао от Китай, след което обратно да се върнете в Китай, трябва да подадете за  двукратна (или многократна) входна виза за Китай. От 14 юли 2005 г. българските граждани могат да влизат на териториите на специалните административни райони на Китай – Макао и Хонконг, без необходимост от виза, за срок до 90 дни в рамките на 6 месеца.

Вече има много случаи на измамни туристически агенции – гледай видеото тук

Ето и друг случай – Прочетете статията тук