[lsft_horizontal_flags]

Китайски вносители на биопродукти търсят български партньори

Китайски вносители на биопродукти търсят български партньори

Пазарът за биопродукти в Китай е огромен и все повече се разраства, затова една от най-големите компании за производство, търговия и внос на селскостопански продукти в азиатската държава, Wangs Ltd., търси български производители на биопродукти в България. Това каза пред „Агрозона” Зулао Уанг, председател на борда на директорите на китайската компания, който участва в делегацията от китайски фирми, представени на международните специализирани изложби „Месомания”, „Светът на млякото”, „Булпек”, „Салон на виното”, „Интерфуд&Дринк” и „Сихре“, които се провеждат от 5-и до 8-и ноември в Интер Експо център – София.

Най-важното условие за китайския бизнес при избора на български производители на биопродукти е те да бъдат сертифицирани, обяснява Зулао Уанг. Според него името на производителя или асоциацията от производители трябва да стои на етикета на продукта, с което производителят сам поема отговорност, че спазва високия стандарт при биопроизводството. „Ние искаме цялата система на производство да бъде прозрачна за нашите клиенти”, заявява Зулао Уанг. „Първоначално ние искаме да се уверим, че клиентите приемат добре продуктите. След това просто можете да си представите за какъв потенциал говорим.”, каза още той.

Зулао Уанг е в бизнеса със земеделски стоки от 1991 година и твърди, че има нюх за новите тенденции на развитие на този пазар и очаква да намери български партньори, които искат да се развиват заедно с този нов сегмент в търговията със земеделски стоки в Китай.

Лилия Александрова

Източник: agrozona.bg

Facebook
Twitter
XING
LinkedIn
Абонирайте се за нашия бюлетин
Още от блога