[lsft_horizontal_flags]
ПАНАИР В КАНТОН
ПЪТУВАНЕ ДО КИТАЙ
ИНФОРМАЦИЯ

Измами по интернет в Китай

Най често измамите стават в най-големия В2В сайт www.alibaba.com. В повечето случаи се предлагат популярни, бързо оборотни стоки на невероятно ниски цени, които в крайна сметка се оказват измама. Вече има създаден сайт, в който се описват продавачите.  Също във форума на www.alibaba.com има много оплаквания за измами.

Как да се справим с проблема

Нашият съвет е да работите с посредник в Китай, който ще провери завода, ще сключи договор, ще направи плащане към завода, ще проследи целия процес на производството на стоките, ще направи стоков контрол, ще подготви експортни документи, ще изиска необходимите сертификати от завода, ще натовари контейнера и ще ви изпрати всички необходими документи, за да направите безпроблемен внос в България. Ние предлагаме всички изброени услуги. Може да направите запиване тук.

Но ако все пак решите да работите директно с китайските производители, ето няколко съвета:
– Не вярвайте на прекомерно привлекателни оферти;
– Проверете  надеждността и достоверността на китайските компании;
– Започнете бизнес отношенията си с малки сделки;
– Уверете се, че плащането е гарантирано преди доставката на продуктите и използвайте сигурни и подлежащи на проследяване разплащателни методи;
– Бъдете информирани! Запознайте се с китайското законодателство; Не забравяйте, че не сте юридическо лице и договора, който подписвате всъщност е недействителен. Въпреки, че има създадена агенция в Китай, която приема оплаквания за измами, в действителност не могат да помогнат с нищо.
– Използвайте и постоянно актуализирайте вашия софтуер против вируси, шпионаж или спам.

Ако все пак Ви измамят трябва да се обадите на: 0086 10 85093329 до китайското Бюро за борба с измамите, което е създадено от китайските власти за борба с подобни явления, заедно с всички потвърждаващи случая документи, преведени на китайски език.

За  успешното и безпроблемно развитие на бизнеса Ви с Китай, може да се възползвате от нашите услуги. Направете Вашето запитване. Ние ще отговорим на всичките Ви въпроси до 48 часа.