[lsft_horizontal_flags]
ПАНАИР В КАНТОН
ПЪТУВАНЕ ДО КИТАЙ
ИНФОРМАЦИЯ

Гуанджоу метро, автобус, такси

Гуанджоу с метро

Гуанджоу разполага с много добра система на метрото. Ако сте в Гуанджоу за продължителен период от време може да е полезно да си купите Янг Ченг Tong карта. Подобно на Лондон Oyster карта или Octopus карта Хонг Конг, тя може да се използва за плащане на метрото, автобусите и някои таксита, както и на някои стоки в магазини. Картата дава отстъпка от цените на билетите в метрото 5%. The Янг Ченг Тонг струва ¥ 80 ( около 13 $ )и може да бъде купена в метростанциите. Всички станции в метрото са изписани на китайски и на английски езици. Може да ползвате метрото от 6.00 до 23.00 ч. Влаковете пристигат на всеки 4-7 минути. Билетите варират от ¥ 2 до ¥ 14, в зависимост от изминатото разстояние. Системата на метрото обхваща повечето от най-големите туристически атракции, жп гари, както и летището. Системата постоянно се разширява. Карта на метрото в Гуанджоу

Гуанджоу с такси

В момента, Гуанджоу има около 16 000 таксита, но търсенето също е огромно, особено по време на пиковите часове от 8 часа сутринта до 9 часа сутринта и на обяд и вечеря, както и по време на панаира. Таксиметровите шофьори не говорят английски, затова трябва да имате написан адреса към който отивате на китайски език. Първоначалната такса е ¥ 10 за първите 2,3 км. Всеки допълнителен километър струва ¥ 2,6.

Гуанджоу с автобус

Автобусите са също много удобни за придвижване в Гуанджоу. Цената за близко разстояние е ¥ 2. В момента има повече от 450 автобусни линии в град Гуанджоу, 44 от които се изпълняват през нощта обикновено е от 21:00 часа до 06:00 часа. Нещо повече, 80% от градските автобуси са оборудвани с климатик. Има четири автобусни транспортни центрове в града, включително автогара ЖП гара, автогара Tianpingjia, Zhongshan BALU (Zhongshan Road 8) Bus Terminal и Автогарата жп гара Изток. Автобусите обикновено са много претъпкани, затова Ви препоръчваме да ползвате метрото.