[lsft_horizontal_flags]
ПАНАИР В КАНТОН
ПЪТУВАНЕ ДО КИТАЙ
ИНФОРМАЦИЯ

Бизнес пътуване до Китай

Бизнес пътуване до Китай

BGCARGO ще организира Вашето пътуване. Вие ще получите пълно съдействие при издаване на китайска виза, резервация на самолетен билет и хотел, трансфер хотел-летище-хотел. Пълно съдействие по време на престоя Ви в Китай.

Издаване на Китайска виза – Подаване на документи за китайска виза – вторник и четвъртък. Китайското посолство издава визата за седем дни. Цена за виза с един вход е 80 $, а с два входа е 120 $.  Нашата такса за подготвяне на всички документи, подаването на паспортите и взимане на визата от китайското посолство е 30 $.

Необходими документи за издаване на китайска виза:

  •  покана – според изискването на Китайското посолство в България. Поканата се издава от нашата Китайска фирма;
  • резервация на самолетен билет – след уточняване на датите и предпочитана от Вас авио-компания. Самолетният билет може да заплатите и вземете от офис на Алфатур – туристическа компания, на която ние се доверяваме. Препоръчвам Ви да прочетете статията ни „измамни туристически фирми и как да се предпазим от тях“.
  • резервация на хотел – според Вашите изисквания ние можем да Ви направим резервация в 3, 4 или 5 звезден хотел. Хотела се заплаща от Вас в деня на пристигане в Китай. Предварително е добре да уточним в коя сфера е бизнеса Ви, за да Ви предложим хотел близо до местата, които ще посещавате.
  • формуляр за китайска виза – моля, попълнете формуляра, ако се затруднявате – свържете се с нас и ние ще Ви помогнем
  • 2 броя цветни актуални снимки паспортен формат
  • Задграничен паспорт на гражданин на Р България, валиден 6 месеца след приключване на Вашата виза. Наличие поне на две чисти страници в паспорта;

Ако желаете да посетите Хонконг или Макао от Китай, след което обратно да се върнете в Китай, трябва да подадете за  двукратна (или многократна) входна виза за Китай. От 14 юли 2005 г. българските граждани могат да влизат на териториите на специалните административни райони на Китай – Макао и Хонконг, без необходимост от виза, за срок до 90 дни в рамките на 6 месеца.

Препоръчваме Ви да прочетете статията: “ Бизнес пътуване до Китай – 10 съвета, които трябва да запомните„.

Митнически изисквания при пътуване в Китай

При влизане на територията на КНР се попълват специални митнически декларации. Има ограничения за внос на хранителни продукти от месо, както и други лесно развалими храни в нестандартни опаковки. В сила са стриктни мерки срещу вноса на опиати и взривни вещества.

Количеството алкохол, който се внася за лична употреба, също се декларира. Всеки чужденец при влизане на територията на Китай следва да декларира притежаваната от него чуждестранна валута, ако тя е на стойност над 5 000 щ.д.

При напускане, ако притежаваната валута е на стойност между 5 000 и 10 000 щ.д., пред митническите власти трябва да бъде представен документ „Разрешително за износ на валута от страната“, издаден от съответната китайска банка. Когато изнасяната сума надвишава 10 000 щ.д., този документ трябва да бъде заверен от местното Бюро за чуждестранна валута.

При обмен на чуждестранна валута в китайски юани на територията на КНР, препоръчително е това да става в обменните бюра на Bank of China. При напускане на страната юаните могат да бъдат обърнати отново в чуждестранна валута само ако бъде представена разписка за обмяна на валута в който и да е офис на Bank of China. При напускане територията на Китай, всеки чужденец има право да изнесе до 2 бутилки алкохол, сложен в основния, а не в ръчния багаж.

Не се допуска в ръчния багаж да има отворени шишета с безалкохолни напитки, спринцовки или ампули с лекарства. В случай, че се налага по време на пътуване да се инжектира лекарство, е добре да се представи съответен документ с описание на лечението, издаден от компетентно лечебно заведение, с превод на английски език.

Митническите власти нямат конкретни изисквания за износ на билки, произведени и закупени в Китай от български граждани в качеството им на физически лица, а не на търговски дружества. Предварително, в зависимост от количеството на лекарствата или билките, следва да са проверят изискванията за вноса им на територията на Република България.