И Toyota, Mazda и Subaru се оплакаха от щети в Тянцзин

Китайската дъщерна компания на застрахователя Zurich Insurance Group обяви, че е започнала да приема искания от компании за щетите, причинени от двата взрива

vnos ot Kitai

И Toyota, Mazda и Subaru се оплакаха от щети, причинени от взрива в промишлената зона на пристанището Тянцзин, съобщава Ройтерс.

От Renault заявиха, че са изгорели над 1500 автомобила.

От Toyota се оплакаха, че взривната вълна е избила стъклата на завода им в китайския град, в който са се сглобявали модели на компанията. Леко ранени са около десетима служители на компанията, но живота им е извън опасност. Заводът на компанията няма да работи една седмица. От представителството на Toyota в Китай заявиха, че щетите не са така сериозни.

Fuji Heavy Industries Ltd., който е производител на Subaru, заяви, че над 100 автомобила на склад са пострадали от взривната вълна. Складът на взрива се е намирал на 2 км. От епицентъра на взрива.

От Mazda Motor заявиха, че временно няма да работи изложбената им зала заради причинени върху автомобилите щети.

През Тянцзин се осъществява около 40 % от автомобилния внос в Китай.

Китайската дъщерна компания на застрахователя Zurich Insurance Group обяви, че е започнала да приема искания от компании за щетите, причинени от двата взрива. В момента не се съобщават на каква стойност са исковете и кой ги е подал.

Източник: www.fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>